O očkovaní sa vo Vitalite, rôznych časopisoch aj na internete písalo už mnoho a máme veľa informácii o zložení vakcín, ich účinkoch, aj nežiadúcich účinkoch, ale je len málo informácií o tom aké sú možnosti liečenia prípadných následkov po očkovaní. Čítaj viac

Reakcie na očkovanie bývajú rôzne – horúčky, začervenanie alebo opuch v mieste vpichu vakcíny, kožné alergické reakcie na niektorú zo zložiek očkovacích látok, nepokoj a plač, opuchy lymfatických uzlín, kašeľ alebo opakujúce sa laryngitídy alebo bronchitídy. Objavujú sa však aj oveľa závažnejšie ťažkosti – encefalitický plač, zápaly kĺbov, poruchy motoriky, komunikácie, dokonca hluchota, neurologické problémy ako zášklby, tiky, vážne kŕče, epilepsia. K ďalším možným následkom očkovania patria poruchy imunity, ako sú alergie, anafylaktický šok a autoimunitné ochorenia (sclerosis multiplex, reumatoidná artritída, ulcerózna kolitída, diabetes mellitus prvého typu). Významným problémom po očkovaní môžu byť poruchy správania, napríklad hyperaktivita a autizmus. Je mnoho rodičov, ktorí sa s reakciami na očkovanie stretli a silný imunitný systém ich detí si našťastie dokázal poradiť s následnými prejavmi ale je aj mnoho takých, ktorí následky pociťujú dlhodobo a hľadajú spôsoby ako svojim deťom pomôcť.

Ak patríte medzi tých druhých rodičov, potom homeopatia je možno presne to čo vráti vášmu dieťaťu zdravie alebo aspoň pomôže zmierniť následky.

Ak chcete znížiť riziko nežiadúcich následkov očkovania, dajte dieťaťu pred a po očkovaní homeopatický liek vyrobený z vakcíny, ktorá bude, resp. bola použitá.

Ak sa vyskytne náhla a vysoká horúčka, pri ktorej je dieťa veľmi rozpálené, má veľmi červené horúce líčka a studené rúčky a nôžky, potom mu podajte homeopatikum Belladonna 30 C, 3x po hodine. Ak je miesto vpichu veľmi opuchnuté, červené a horúce ako keď vás poštípe včela podajte homeopatikum Apis 30 C a potrite opuch masťou Traumeel. V prípade, že sa dieťa po očkovaní sťažuje, že ho bolia svaly, je veľmi unavené a nič nevládze len chce ležať a spať môžete dať Gelsemium 30 C. Toto sú homeopatiká prvej pomoci, ak je však horúčka iná ako vyššie popísaná alebo sa k tomu pridružia iné symptómy, je treba kontaktovať profesionálneho homeopata, ktorý určí liek podľa konkrétnych príznakov.

Homeopatia je terapia, pri ktorej je dôležité nájsť príčinu ochorenia a podľa príčiny a samozrejme aj sprievodných fyzických príznakov potom nájsť vhodný liek. Príčin však môže byť mnoho a nie vždy je jednoduché ich odhaliť. Príčina chrípky alebo prechladnutia môže byť napríklad, že sa spotíme a potom nás ofúkne vietor, že sme dlhšiu dobu na studenom vetre, príčina bolestí žalúdka môže byť, že sme sa prejedli mastného jedla alebo že sme zjedli niečo pokazené prípadne to prehnali s alkoholom. Príčina migrény môže byť hlboký smútok alebo preťaženie zo starostlivosti o chorých členov rodiny. Príčinou býva aj traumatické detstvo, smrť niekoho blízkeho, poníženie alebo šikanovanie, nešťastná láska, zrada… K ďalším príčinám patrí aj nadužívanie liekov, chemoterapia, rádioterapia alebo očkovanie.

V každom prípade sa dá povedať, že niekedy naozaj nie je ľahké tú pravú príčinu odhaliť. Ako príklad použijem možno trochu extrémny prípad chlapca, ktorý uvádza vo svojej knihe “Autizmus” holandský homeopat Dr. Tinus Smits. Tento chlapček mal chronický kašeľ a ani dobre vybrané homeopatiká na základe prítomných príznakov nezaberali. Dr. Tinus Smits pátral v živote dieťaťa, v tehotenstve jeho matky, až nakoniec sa spýtal aj na všetky očkovania rodičov a zistil, že rodičia chlapčeka dostali očkovanie pár mesiacov pred počatím dieťaťa. Rozhodol sa, že dieťaťu dá homeopaticky vyrobený liek z vakcíny, ktorú dostali jeho rodičia a stal sa zázrak. Chlapček po dlhej dobe prestal kašľať. Dr. Tinus Smits je známy svojou CEASE metódou liečby, ktorá kombinuje klasické použitie homeopatík s izopatikami vyrobenými z liečiv alebo chemických látok, ktoré mohli spôsobiť narušenie zdravia. Tento lekár svoj život zasvätil výskumu a liečeniu autizmu a iných následkov po očkovaní a objavil metódu, ktorá dáva nádej.

Dr. Tinus Smits hovorí, že každá vakcína zanecháva v organizme akúsi energetickú stopu, ktorá môže spôsobovať problémy aj v ďalších generáciach. Imunitný systém sa skladá z dvoch dôležitých častí, z humorálnej (je to zložka imunity založená na tvorbe protilátok) a z celulárnej imunity (bunková imunita), ktorú zabezpečujú dva typy buniek, tzv. T-lymfocyty, pomáhačské bunky, ktoré rozpoznajú „votrelcov“, a zabíjačské NK-bunky, ktoré ich zlikvidujú. NK-bunky sú významné najmä v obrane proti vírusom a nádorom. Očkovacie látky spôsobujú presun z bunkovej imunity na humorálnu imunitu, čo následne vedie k oslabeniu imunitného systému. Podobne môže takýto presun spôsobiť aj nízky obsah zinku v organizme.

V čom spočíva CEASE metóda?

  • Prvým krokom je detoxikácia organizmu pomocou homeopatík pričom sa detoxikujú najpodstatnejšie stresové faktory v pacientovej anamnéze: vakcíny, anestéza, antibiotiká, detské choroby a pod.
  • Následne je potrebné venovať sa oxydačnému stresu mozgovej kôry pomocou Vitamínu C a tiež vyživiť mozog Omega-3 mastnými kyselinami (EPA a DHA).
  • Po tretie je nutné nastoliť metallothioneinovú funkciu v črevách a mozgu pomocou užívania zinku. Zinok užívame v askorbátovom komplexe (Vitamín C rozpustný vo vode kombinovaný s draslíkom, magnéziom a zinkom). Tento komplex tiež obnovuje celistvosť čriev. Ako ďalší doplnok môžeme použiť Saccharum officinale D 6, ktorý tiež veľmi pomáha pri obnovovaní črevnej flóry a funkcie.
  • Nakoniec, na špecifické prejavy autistického správania je potrebné nájsť vhodný konštitučný homeopatický liek. Sacharum officinale a ďalšie konštitučné lieky sú dôležitými zložkami na obnovenie očného kontaktu, kontaktu s okolitým svetom a emóciami. Cuprum metallicum môže ponúknuť riešenie na typickú rigiditu a tvrdohlavosť.

Detoxikácia sa robí pomocou izoterapie, to znamená, že vakcína, ktorá spôsobila ťažkosti sa použije ako základ pre výrobu homeopatického lieku v rôznych potenciách. Následne sa podáva v potenciách 30 C, 200 C, 1 M a 10 M. Ako dlho bude trvať detoxikácia záleží na rozsahu ťažkostí a na reakcii organizmu každého jedinca.

Názory na spôsob detoxikácie sa môžu rôzniť v závislosti od skúseností homeopata. Pôvodná schéma podľa Dr. Smitsa podáva vakcíny vo vzostupnom rade a nepodáva ďalšiu vakcínu, kým trvá reakcia na podanú potenciu. Ja osobne aj s niekoľkými kolegami máme skúsenosti, že rýchlejšie výsledky sa dajú dosiahnuť po podávaní vakcín v zostupnom rade a častejším opakovaním. O zostupnom spôsobe dávkovania hovorila aj Dr. Yvonne Pernet, ktorá bola blízkou kolegyňou Dr. Tinusa Smitsa, keď prednášala v Bratislave na seminári Slovenskej akadémie klasickej homeopatie. Tak ako každá veda, aj homeopatia a jej spôsoby sa menia a vyvíjajú. Každý homeopat bude mať pravdepodobne aj rôzne skúsenosti s detoxikáciou a podávaním konštitučného lieku. V niektorých prípadoch zaberie lepšie konštitučný liek, inokedy sa veci pohnú až po podaní detoxikačných liekov. Na ilustráciu uvediem niekoľko prípadov.

4-ročný chlapček, mama o ňom hovorí, že je autista na 30%. Problémy začali po očkovaní MMR vakcínou. Po očkovaní dostal zápal pľúc a priedušiek a bol preliečený antibiotikami. O týždeň na to sa začal inak správať. Nereagoval na meno, chýbal očný kontakt, nevšímal si okolitý svet, komunikoval len keď niečo chcel, inak nereagoval. Často z ničoho nič plakal a hneval sa. Často si dával ruky na uši. Mama odo mňa chcela len detoxikáciu vakcínou. Zároveň robila iné opatrenia – zmenila stravu, chodila na kraniosakrálnu terapiu a aj na terapiu biofeedback. Po roku nastalo zlepšenie stavu o 70%. Po detoxikácii vakcínou bol najprv veľmi mrzutý a podráždený, ale potom sa upokojil a začal reagovať na pokyny rodičov, na svoje meno, aj na to čo od neho žiadali, zlepšil sa očný kontakt. V priebehu roka začal postupne rozprávať a je predpoklad, že sa bude ďalej zlepšovať.

6-ročný chlapec, veľmi živý, veľa a rýchlo rozpráva, nebojácny, neposedí, nesústredený, rýchlo mení témy. Zle spí od troch mesiacov, keď bol očkovaný Hexa vakcínou. Má alergiu na mlieko. Keď mu dali v jednom roku života jogurt dostal anafylaktický šok. Potom to prešlo do peľovej alergie, ktorá sa prejavuje nádchou a kašľom. Mama si myslí, že jeho problémy sú spôsobené očkovaním a preto sme sa rozhodli urobiť detoxikáciu vakcínami. Pri prvej dávke izopatika vyrobeného z Hexa vakcíny dostal nádchu a 2 týždne kašľal, potom nádcha a kašeľ ustúpili a odvtedy nemá žiadne prejavy sennej nádchy. Ak má prechladnutie, rýchlo sa s ním vysporiada a neprejde už do kašľa. Stratila sa aj alergia na mlieko. Nebýva tak často chorý. Okrem toho sme podávali aj konštitučné lieky, ktoré mu pomohli lepšie sa koncentrovať, prestal sa báť tmy a používať vulgárne slová. Celkový stav sa výrazne zlepšil.

4-ročného chlapca priviedla mama s tým, že nerozpráva. Mama si myslí, že to súvisí s očkovaním. Chlapec nechce rozprávať, používa len asi 10 jednoslabičných slov, nemá záujem sa niečo dozvedieť, nechce čítať knižky, nepýta sa, niekedy sa prejavuje akoby nerozumel tomu, čo mu mama hovorí. Je živý, robí si čo chce, nereaguje na pokyny mamy. Oproti iným deťom má trochu oneskorený vývoj, čo pravdepodobne súvisí s neschopnosťou komunikovať, pretože fyzicky aj intelektovo je veľmi zdatný. Po detoxikácii vakcínou nastal výrazný pokrok v porozumení toho, čo mu hovoria, začal viac rozprávať, dokonca skladá slová do vety, začal mame nosiť knižky, aby mu z nich čítala. Lepšie sa s ním dá dohodnúť, nie je už taký extrémne tvrdohlavý. Neskôr sme detoxikačné vakcíny opakovali a po každom cykle sa reč ďalej zlepšovala, aj keď stále nie je perfektná. Okrem toho dostal aj konštitučný liek na základe symptómov osobnosti, ktorý mu pomohol v správaní.

7-ročný chlapec po očkovaní prestal rozprávať, kričal a dostal epileptické kŕče. Po detoxikácii vakcínami a podávaním konštitučných liekov sa epileptické kŕče takmer vytratili a výrazne sa upravilo správanie.

Zo skúseností vieme, že detoxikáciu treba viac krát opakovať na to, aby sa dosiahla úplná rovnováha organizmu a tiež je dôležité podávať dobre vybrané konštitučné lieky. Jedno bez druhého nemá plný účinok. Preto aj keď to vyzerá jednoducho, každá detoxikácia, aj výber konštitučného lieku patrí do rúk profesionálneho homeopata. Každá liečba je proces a preto by som ešte chcela zdôrazniť, že je dôležité byť trpezlivý a tešiť sa z každého úspechu, trpezlivo a vytrvalo, krôčik po krôčiku sa môžeme dostať až k zázraku – obnoveniu rovnováhy a zdravia.

V článku boli použité informácie z http://www.cease-therapy.com

Ing. Adriana Bérešová, SAKHom., www.komorahomeopatov.sk